Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet najlepszy?

Gość Ramzes.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jaki internet byłby najlepszy ?

Od plusa, pleja, cyfrowego polsatu, t-mobile lub orange ( nie wiem na 100% czy dostępny u mnie ;d )

Opublikowano

Orange co chwile nie działa na godzinkę, znowu działa, znowu nie działa na godzinkę. Straszny to jest szajs. Play też ssie, Plus daje rade.

Jak kabel to netia.

zoro_tag_by_ikoly-d38nxpb.png

by ikoly

Opublikowano

Orange co chwile nie działa na godzinkę, znowu działa, znowu nie działa na godzinkę. Straszny to jest szajs. Play też ssie, Plus daje rade.

Jak kabel to netia.

Mój kolega ma neostrade i mówi, że z 2 razy na rok nie działa xD

Opublikowano

Bierz od play-a ;-)

Play nawet sygnału nie łapie .. Masz telewizje w polsacie za 49,99 to kup w ofercie smartdom internet :)
Opublikowano

Tak sobie czytam opinie o cyfrowym i nie nie opłaca. Po wykorzystaniu tych 25GB mamy internet DO 10mb/s, czyli może być nawet 0.5mb/s ..

Opublikowano

­Wszystko tylko nie mobilny internet, potem będziesz narzekał.

Opublikowano

NIGDY! ALE TO NIGDY NIE BIERZ INTERNETU OD ORANGE.

Cały czas są problemy z utratą połączenia w wyniku czego trzeba resetować internet. Ja mam tak codziennie po 3 razy minimum, a znajomi jakoś tak podobnie (inne okolice zupełnie)

A dzwonic do nich to jak grochem o ścianę.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Według tej mapy zasięgu Neti nie mógłbym mieć ;/

A ciekawą ofertę mają :/

Opublikowano

Najlepszym rozwiązaniem jest Plus/Cyfrowy Polsat z systemem łączności Odu-Idu i polecam do tego Power LTE Bez Limitu sam od 5 miesięcy korzystam brak jakich kolwiek problemów. Do tego śmiga jak szalony.

Dlaczego z Odu-Idu jest to antena oraz router, które umożliwiają najlepszą jakoś sygnału jeżeli jesteś poza zasięgiem LTE antena pobiera do 30mb/s więc nie jest źle.

837371446280124127260.png
Opublikowano

Netia to sajs u mnie co pochwile przerywa i muszę restartować modem. Netia działa kiedy chce i ile chce np. przez godzinke normalnie a potem przez 2 godziny nie chce łączyć. Nie polecam.

Opublikowano

A u mnie netia śmiga z*********e, umowa do 50mb/s, kable pozwalają tak do ~40mb/s, cały czas mam od 37.18 do 37.23, także stała prędkość, up ok 5, ping cały czas 22-23. Jeszcze ani razu mi się nie rozłączyła, po przesiadce z lte, czuje się jak w niebie :D 

Lte podłączone do routera co chwile się rozłącza, down w granicach 11 do ~75mb/s, up jest dość fajny, bo mi się trzymał ok 20mb, a ping - n/c skacze strasznie, ok 60ms.  Dodam, że jako iż przed lte miałem mobilny, to wiedziałem że są problemy z zasięgiem, dlatego zaopatrzyłem się w antene zew, która wisi na dachu - gówno to dało ;) Jedynie bezpośrednie połączenie pozwala na korzystanie bez rozłączeń, ale też bez wifi heh. 

Jeżeli kabel - netie polecam, szybki kontakt, mała cena, żadnych kruczków.

Jeżeli jesteś zmuszony do mobilnego, no to weź te lte, ale uzbrój się w cierpliwość, przyda się ;) 

Pozdrawiam.

52287137559562145640.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...